Hvornår har din bil sidst fået skiftet tandremmen?

Har din bil kørt mellem 60.000 km og 120.000 km, så er det en god ide at overveje at få bilen kørt på værksted, og få lavet en udskiftning af tandrem.

Hos Engstrøm Auto i Rødovre har vi mange års med at udskifte tandremme og vi er derfor sikre på, at vi også kan skifte tandremmen på din bil.

Så søger du et kvalitetsbevidst autoværksted til at stå for udskiftning af tandrem, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os og hør mere

Hvad er en tandrem?

En tandrem er en rem, som er lavet af kraftig syntetisk gummi og som har samme form som en stor elastik. På indersiden af remmen er der tænder, som sørger for, at både drivakslen og knastakslen kører i hak på helt samme tid. Tandremmen er derfor livsvigtigt for at ens bil kan køre.

Hvad kan der ske hvis tandremmen springer?

Til forskel for f.eks. forruden, så er det ikke lige så let at se, hvornår tandremmen skal skiftes. Tandremmen er ofte gemt under en afdækning af hård plast. Hvis man ikke selv holder øje med tandremmen og får den skiftet i tide, så opdager man det oftest først når den sprænger og det er derfor for sent.

Dette kan blive en dyr fornøjelse og give en meget dyr værkstedsregning, da den sprængte tandrem vil forvolde skade på andre dele af motoren.

Det gør sig især gældende, hvis tandremmen sprænger når bilen er tændt.

Fordele ved at få skiftet tandremmen

At få skiftet tandremmen på din bil har flere fordele. Her er nogle af dem:

  • Forhindrer motorskader:
    Tandremmen spiller en vigtig rolle i synkroniseringen af bilens motor. Hvis tandremmen bliver slidt eller brister, kan det føre til alvorlige motorskader. Ved at få skiftet tandremmen regelmæssigt kan du undgå sådanne skader og forlænge motorens levetid.
     
  • Forebygger uventede sammenbrud:
    Hvis tandremmen fejler under kørslen, kan det føre til et pludseligt sammenbrud af motoren. Dette kan ske på ethvert tidspunkt og på ethvert sted, hvilket kan være farligt og besværligt. Ved at få tandremmen udskiftet i henhold til bilproducentens anbefalinger kan du minimere risikoen for uventede sammenbrud og undgå uforudsete problemer.

Hvornår skal tandremmen skiftet?

Oftest kan man køre mellem 60.000 km og 120.000 km imellem udskiftning af tandremmen. Dette afhænger af hvilket bilmærke og model man har. Det kan derfor variere fra bil til bil. Som nævnt er tandremmen lavet af gummi, og den vil derfor blive nedbrudt med alderen og over tid.

Hvis man ikke kører ret mange kilometer i sin bil om året, så vil vi anbefale, at man får lavet udskiftning af tandremmen med omtrent 4-6 års mellemrum.

Er du i tvivl, så står vi klar til at tage et kig og eventuelt lave udskiftning af tandrem.

Kontakt os og bestil tid til udskiftning af tandrem

Har du spørgsmål, brug for råd og vejledning eller søger du et kvalitetsbevidst autoværksted til at stå for udskiftning af din bils tandrem, så er du meget velkommen til at kontakte os eller kommer forbi værkstedet.

Du kan ringe til os på 35 30 00 00 eller sende en mail til os på rep@engstrom.dk.

For at booke tid kan du klikke på knappen nedenfor for at blive viderestillet til vores kontaktformular. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Book tid